Millenniumloopook in 2015 weer een groot succes!

Zestig teams breken alle records Millenniumloop!

Zaterdag 5 september 2015 is een werkelijk schitterende dag geworden! Zestig teams - 105 kilometer - 67.650 euro x 3 = 202.950 euro!

De zevende editie van de Millenniumloop heeft alle records gebroken! Er hadden zich liefst zestig teams opgegeven en het is een schitterende dag geworden! De regen werd weggelachen door de kleine duizend deelnemers, die na de finish in IJlst hun bijdragen overhandigden aan de Afrikaanse regiodirecteuren van The Hunger Project. Alle lopers, fietsers, stempelaars en alle andere vrijwilligers: het was geweldig!!

In 7 jaar hebben we 940.000 euro bijelkaar gelopen! Kijk onder het kopje Nieuws voor actuele berichten en foto's.

Bankrekeningnummer bijdragen Millenniumloop:

Heb je nieuws over je team of wil je iets kwijt als toeschouwer? Dat mag, graag! Mail het naar millenniumloop2018@gmail.com .

De Millenniumloop startte ooit met deze vraag: al eens gehoord van de Millenniumdoelstellingen?

Dat zijn acht door de Verenigde Naties omschreven doelstellingen, die tussen 2000 en 2015 bereikt zouden moeten worden. Bijvoorbeeld het wereldwijd uitbannen van armoede en hongersnood en het tegengaan van de kindersterfte.

In Nederland hebben zich 160 gemeenten verbonden aan de Millenniumdoelen, in Friesland zijn dat er 16. Vrijwilligers uit de gemeente Súdwest-Fryslân organiseren sinds 2005 allerlei activiteiten zoals het 2015FESTIVAL. Dit met als doel een (financiële) bijdrage te leveren aan de realisatie van de millenniumdoelen.

De Millenniumloop is sinds 2009 een stevige pijler. Ook in 2015 zal het geld naar The Hunger Project gaan, t.b.v. programma's in Ghana en Benin. Elke euro die de lopers bijeenbrengen wordt verdrievoudigd door stichtingen en sponsoren.

Bankrekeningnummer bijdragen Millenniumloop:

Deelname is geheel op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid.